Aktuality

Rozcestník: Kde hledat psychologickou pomoc a podporu

Rozcestník užitečných kontaktů psychologické pomoci a podpory na UK i mimo UK, v souvislosti s tragédií na Filozofické fakultě. Podpora je dostupná pro studující, vyučující a zaměstnankyně a zaměstnance z celé Univerzity Karlovy. Neváhejte se v případě potřeby na odbornou krizovou pomoc obrátit.

17. března 2024

Hoď starosti za hlavu. Sportovní den rozhýbal UK

Rektorský sportovní den v úterý 14. května nabídl zaměstnancům a studentům Univerzity Karlovy nespočet možností se pořádně rozhýbat na řadě sportovištích v Praze, Hradci Králové a Plzni. V letošním roce akci pořádala Katedra tělesné výchovy Filozofické fakulty UK.

15. května 2024

V Karolinu začala výstava Berlín - hlavní město vědkyň

Rektorka Univerzity Karlovy a zástupkyně Velvyslanectví Spolkové republiky Německo zahájily v Křížové chodbě Karolina výstavu představující více než dvacet vědkyň, jež působily nebo se stále věnují výzkumu v německém hlavním městě.

13. května 2024

Poděkování dobrovolníkům za obnovu chodu FF UK

Vedení Univerzity Karlovy spolu s Dobrovolnickým centrem uspořádalo akci na poděkování dobrovolníkům a dobrovolnicím, kteří se podíleli na obnově chodu FF po tragické události na konci loňského roku. Univerzita oceňuje odhodlání věnovat svůj čas a úsilí druhým a soudržnost akademické obce.

11. května 2024

NÚVR umožňuje silnější a potentnější spolupráci vědeckých týmů

Největší projekt akademické onkologie – NÚVR; Národní ústav pro výzkumu rakoviny – se nachází zhruba v polovině. Jak se daří největšímu z pěti projektů programu EXCELES, jež ministerstvo školství vyhlásilo na podporu výzkumu, experimentálního vývoje a inovace ve zdravotnictví v rámci Národního plánu obnovy?

10. května 2024

Do olympijské štafety se zapojila i členka vedení Univerzity Karlovy

Tisíce lidí si během jedenácti týdnů předá olympijskou pochodeň, než bude slavnostně zapálen oheň při zahájení letních olympijských her v Paříži. A mezi vyvolenými byla i členka kolegia rektorky Univerzity Karlovy Ing. Lenka Henebergová, která se zúčastnila úseku v Marseille.

10. května 2024

Den Evropy: nasvícení významných památek v celé EU

Petřínská rozhledna a Karolinum v Česku, Vítězný oblouk v Paříži, Koloseum v Římě nebo náměstí Grand Place v Bruselu budou osvětleny u příležitosti Dne Evropy a jednoho měsíce do evropských voleb. Den Evropy připadá na 9. května a je oslavou míru a jednoty v Evropě a začátkem nových politických uspořádání.

9. května 2024

Den otevřených dveří ve vzdělávacím centru Didaktikon

Didaktikon, vzdělávací centrum Univerzity Karlovy, se 6. května otevřelo odborníkům z oblasti školství. Již téměř dva roky nabízí vzdělávací programy především pro základní a střední školy a jeho návštěvnost stabilně roste. Cílem dne otevřených dveří bylo zvýšit povědomí o něm ještě více mimo oblast Prahy.

8. května 2024

Na UK proběhla konference zahraničních studentů češtiny

V devátém ročníku soutěže překladů a prezentací ovládli kategorii překladů studenti Univerzity v Záhřebu, zatímco v soutěži prezentací i letos měli převahu studenti z Univerzity Karlovy. Soutěž proběhla v rámci Mezinárodní konference zahraničních studentů češtiny a zapojilo se do ní celkem 53 studentů z 16 zemí z celého světa.

7. května 2024

Vyjádření Univerzity Karlovy k protestům

Oficiální vyjádření Univerzity Karlovy k protestům a řadě aktuálních otázek, například k tomu, jak ctí svobodu projevu a respektuje právo na svobodné vyjádření názoru. Vedení Univerzity Karlovy usilovně pracuje na tom, aby ve světle všech globálních konfliktů Univerzita Karlova vždy dostála svému hlavnímu poslání a společenské roli.

6. května 2024

Jakub Tomšej: Jste diskriminovaní? Nebojte se ozvat

Jeden z univerzitních grantů soutěže Primus určené mladým perspektivním vědcům a vědkyním putuje týmu Jakuba Tomšeje z Právnické fakulty UK. Následující čtyři roky povede výzkum zaměřený na to, jak se v různých státech Evropy, včetně ČR, řeší problematika diskriminace.

5. května 2024

Rektorka složila poklonu vítězi nejsladší televizní show

Rektorka Milena Králíčková složila poklonu Vojtěchu Vrtiškovi, vítězi třetí řady cukrářské show – Peče celá země 2024, a poděkovala mu za skvělou reprezentaci Univerzity Karlovy. Medikovi vyjádřila podporu v náročném medicínském studiu na Jedničce a „na oplátku“ od něj získala drobnou radu.

3. května 2024
Všechny aktuality >
Informace k událostem na FF UK



#UKrajine

UK pro Ukrajinu | Карлів університет для України: Допомога, позиція, підтримка



Rozcestník pro ukrajinské studenty, akademiky a zaměstnance na UK, uchazeče a přestupující studenty z Ukrajiny a pro fakulty UK. Najdete zde informace pro řešení různých situací, prohlášení a odkazy, které se týkají války na Ukrajině.

Посібник для українських студентів, науковців та співробітників Карлового університету, абітурієнтів та студентів, які пересилаються з України та для факультетів КУ. Ви знайдете інформацію для вирішення різних ситуацій, заяв і посилань, які стосуються війни в Україні.



Video


Kalendář
Květen 2024
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Writing Effective Literature Reviews Workshop

16. května 2024

This 3-hour workshop is designed to help Ph.D. students and academics, especially non-native English speakers, on how to write an effective academic literature review. The seminar is interactive and will include open discussion.

Jak si usnadnit studium s AI - pro mírně pokročilé až pokročilé

16. května 2024

STUDUJÍCÍ

V rámci cyklu Fit & Smart Student akce určena studujícím bakalářského a magisterského studia UK.

Prompt engineering, tokeny, parametry - pokud to pro vás nejsou sprostá slova zúčastněte se webináře AI pro pokročilé. Naučíte se, jak ještě lépe zadávat prompty, abyste od umělé inteligence získali co možná nejkvalitnější výsledky, které vám skutečně ušetří čas a usnadní studium. Také se dozvíte o specifických nástrojích, které mohou pomoct na akademické půdě. Např. AI, které umí psát texty s odkazy na odborné zdroje. AI, které pro vás vyhledá relevantní literaturu, AI pro vysvětlování složitých pasáží odborných článků a mnoho dalších zajímavých.

Vienna Science Days Praha 2024

15. května 2024 – 16. května 2024

Vídeň a Praha dlouhodobě spolupracují v řadě oblastí městské samosprávy. Součástí intenzivní výměny se stane i dvoudenní konference Vienna Science Days. Zástupci měst a renomovaných univerzit z obou metropolí budou diskutovat o současných i budoucích výzvách spojených s rozvojem měst.

Všechny události >





Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám